fliserens

Fliserens i Svendborg

Hvis du gerne vil slippe for at bruge tid og kræfter på at rense fliserne på terrassen eller i indkørslen selv, kan du med forskel bestille en professionel fliserens. Det gør en verden til forskel for måden, din bolig fremstår på. 

Der findes mange fliserensere rundt i landet. Guiden her specialiserer sig i fliserens i Svendborg, men der er masser af nyttig viden om fremgangsmåde, priser og anbefalinger, du kan bruge, uanset hvor i landet du kommer fra. 

Indhold

Få 3 uforpligtende tilbud på fliserens i Svendborg 

Det kan altid betale sig at indhente tilbud fra forskellige udbydere, når du gerne vil have renset fliser. Der kan nemlig være en del penge at spare.

I samarbejde med 3byggetilbud.dk kan du modtage 3 tilbud på fliserens i Svendborg. Det har følgende fordele:

 • Det er gratis 
 • Det er uforpligtende
 • Det tager kun et par minutter
 • Der er mulighed for en stor besparelse 
 • Der er mulighed for en bedre pakke til samme pris

Få uforpligtende tilbud på fliserens i Svendborg her

Hvordan renses fliser?

Måske har du hørt om gør-det-selv-metoder med en stiv kost og brun sæbe, men fremgangsmåden for professionelle er langt fra dét – og det er resultatet også. Selv gamle fliser kan nemlig se helt nye ud igen efter en professionel fliserens. 

Udstyret afhænger lidt af den enkelte udbyder, men typisk vil det indebære en mekanisk rens af fliserne efterfulgt af en algerens, der sprøjtes på. Vælger du efterfølgende nanoimprægnering, kan du få op til 15 års garanti på dine “nye” fliser. 

Bor du i Odense? Læs mere om fliserens i Odense.

Hvad koster det at få renset sine fliser?

Det koster i gennemsnit mellem 30 og 80 kr. pr. m2 fliser. Prisen afhænger af udbyder og af den pakke, du vælger, herunder hvorvidt der skal inkluderes algerens, imprægnering, fugesand, mv. 

Det er en god idé at sammenligne priser fra forskellige udbydere af fliserens i Svendborg, da der kan være forskel – selv hos lokale firmaer. Derudover kan der være forskel på, hvad en fliserens indebærer. 

Typisk vil en standard fliserens indebære følgende:

 • Fliserens med professionelt udstyr
 • Afsluttende rengøring 

Dertil kommer, at nogle udbydere eller pakker ydermere kan indeholde én eller flere af følgende:

 • Algerens
 • Imprægnering
 • Fugesand
 • Kantning af græs
 • Garanti i en årrække

Fliserens i sig selv vil ikke holde så længe, mens holdbarheden forlænges markant ved algerens og imprægnering. Fugesand og kantning af græs giver et flottere resultat. 

Hvornår er det bedst at få renset fliser?

Du kan i princippet få renset fliser året rundt og stå med et flot resultat efterfølgende. Alligevel vælger de fleste at få renset fliserne i foråret – måske fordi de så fremstår pæne henover den følgende sommer, hvor der bruges mest tid ude. 

Den hyppigste årsag til at bestille en fliserens er såkaldt flisepest, som er grågrønne laver, der sætter sig på fliserne og spreder sig over tid. En professionel fliserens kan komme flisepesten helt til livs – selv hvis den er slem.

Hvad er forskellen på algerens og fliserens?

Mange bruger ordene “fliserens” og “algerens” om samme behandling; altså rensning af fliser. I princippet er der dog forskel, selvom begge behandlinger renser fliserne. 

Algerens er en overfladisk rensning af fliserne, hvor mos og alger fjernes – og forebygges. Fliserens vil typisk også fjerne alger og mos, men går også mere i dybden og fjerner flisepest. Fliserens er dermed en mere dybdegående – og dyrere – rens, men det giver typisk også et pænere resultat. 

Hvad er den bedste fliserens?

Der findes mange gode produkter til fliserens. Ønsker du at gøre det selv, kan det godt betale sig at sætte sig ind i produkter og fremgangsmåder, men vælger du løsningen med en professionel fliserens, vil det professionelle udstyr typisk være mere end tilstrækkeligt til et godt resultat.

Du bør dog overveje at vælge pakker med fliserens, der både inkluderer algerens og imprægnering – og også gerne fugesand – da det giver det pæneste og mest holdbare resultat. 

Få uforpligtende tilbud på fliserens i Svendborg her

Ofte stillede spørgsmål om fliserens:

Hvordan udføres fliserens?

Fliserens kan udføres på flere måder, herunder højtryksrensning eller kemisk rensning. Højtryksrensning bruger vand under højt tryk til at fjerne snavs og skidt, mens kemisk rensning bruger en særlig blanding af kemikalier til at løsne snavset.

Er det nødvendigt at benytte sig af professionelle til fliserens?

Det afhænger af størrelsen af dit projekt og din egen ekspertise. Mindre projekter kan du muligvis klare selv med lejeudstyr fra et byggemarked, men større projekter kræver ofte professionel hjælp for at sikre et godt resultat.

Hvor ofte skal jeg rense mine fliser?

Det afhænger af miljøet omkring dine fliser såsom træer og vegetation i nærheden samt vejrforholdene. Generelt anbefales det at rense dine fliser mindst en gang om året for at opretholde deres udseende og sikkerhed.

Kan jeg bruge almindelige rengøringsmidler til at rense mine fliser?

Du bør undgå at bruge almindelige rengøringsmidler på dine fliser, da de kan beskadige overfladen og gøre den mere modtagelig over for fremtidig snavs og skidt. Brug i stedet specialdesignede produkter til formålet.