bedste havepejs

Havepejs – Her er de 9 bedste udendørs pejse

Hvis du er på udkig efter noget, der kan skabe mere hygge i din have eller på terrassen i de lange sommeraftener, så skal du overveje at anskaffe dig en udendørs pejs.

Med en hyggeskabende varmekilde som en pejs på terrassen eller på din græsplæne, kan du forlænge sommeren og benytte dig af din have uden for sæson. 

Hvis du vil have hjælp til at finde den rette havepejs, så har du fundet det rette sted. Der mange forskellige modeller og designs, og det kan være vanskeligt at vælge.

Her vil du blive præsenteret for alt det bedste i udvalget af havepejse. Hvad end du er ude efter noget billigt, noget moderne eller noget særligt, så finder du forskellige valgmuligheder igennem denne guide. 

Indhold

Hvilken havepejs skal jeg vælge?

Som med andre køb kræver det naturligvis nogle overvejelser at finde den rette udendørs pejs til dig og dine behov. De to faktorer, der er vigtige at overveje i ethvert køb, er pris og anmeldelser.

Oplevelsen af en pris varierer selvfølgelig mellem folk, men man kan hurtigt få en fornemmelse for, hvad det normale prisleje er på et produkt. Der er dog overvejelser mellem kvalitet og pris, som man skal være opmærksom på at afgøre med sig selv.

Det er en rigtig god idé at orientere sig i anmeldelserne eller den generelle score på diverse produkter online.

Anmeldelser fra andre brugere er nemlig ofte en god indikator på et produkts kvalitet og popularitet.

Det bedste produkt er altså det, der er velanmeldt og som har en fordelagtig pris. 

1. Garden Life Avila Havepejs

bedste havepejs

Se mere om pejsen og køb til den billigste pris her.

Hvis du gerne vil finde en havepejs til en overkommelig pris, så kan denne model være noget for dig. Det er en af de billigere udendørs pejse på markedet. Det betyder ikke, at der er sparet på designet.

Pejsen er udformet i sort støbejern i en elegant form med en rund bund med plads til brænde og med adgang til ilden og en smal skorsten, som giver en højde på 104 cm.

  • Avila pejsen har en diameter på 39 cm, hvilket giver god plads til brænde.

Pejsen har en passende størrelse til at stå på terrassen eller i haven uden at fylde for meget for øjne eller tage plads fra andet. 

2. Redfire Soledad

redfire havepejs

Se flere billeder og køb havepejsen her.

Med denne flotte og særegne udendørs pejs får du et smukt indslag på din terrasse eller i din have, som ikke kun har en varmeskabende funktion, men som også er et yndigt indslag.

Prisen er endda i den billige ende af skalaen. Pejsen er lavet i ler og har en gul farve med fine detaljer på skorstenen. Det er en af de mere stemningsfulde havepejse, man kan anskaffe sig.

Pejsen har en stor åbning foran, hvor der er god plads til at lægge brænde ind og det giver også et fint blik ind i de varmende flammer.

På toppen af pejsen er et beskyttelseslåg i ler, som kan skærme skorstenen mod regn. Med denne pejs får du ikke kun varme men også dekoration på din terasse.

Du kan se mere om pejsen her.

3. Redfire Jersey XL – den flotteste havepejs ⭐️

bedste havepejs

Se mere om pejsen og køb online her.

Denne pejs har et rustikt udtryk, som kan falde godt ind i både en landlig eller moderne indretning. Det er en rummelig pejs med masser plads, så ilden kan holde sig kørende længe.

Pejsens størrelse er desuden god til at fordele varmen godt mellem gæsterne på terrassen eller i haven. Pejsens er lavet i stål, som har fået den karakteristiske rustrøde farve, der kun bliver bedre med årene.

Du skal altså ikke bekymre dig om særlig vedligeholdelse med denne model.

Der er naturligvis en skorsten, så røgen kan sive op uden at genere. Pejsen er 120 cm høj og er 40 cm bred, og det er altså en af de højere ovne, som kræver lidt plads for ikke at indtage rummet for meget.

Der medfølger også en rist til at afhjælpe ophobning af aske.

Du kan læse mere eller erhverve dig havepejsen med rustlook her. 

4. Gardenlife Huelva

Se mere om Huelva-pejsen og køb den online til billigste pris her.

Huelva-pejsen er en af de mindre pejse i støbejern og med en højde på 70, 5 cm har denne havepejs en passende størrelse til terrassen. Med en væsentlig mindre højde har denne pejs et hyggeligt udtryk.

Den er 40 cm i bredden, så den er stadig rummelig og har plads til en masse brænde, og der er rum til at kigge ind til ilden. Den vejer kun 22 kg, så den er let at flytte rundt på.

Det er en solid og holdbar pejs, som er velegnet til dem, som ønsker noget der er let at flytte på og som ikke fylder for meget. Støbejernet er et holdbart materiale og vil med tiden kun få en flot patina.

Det er derfor oplagt til udendørs pejs. Huelva-pejsen har desuden et låg, som man kan putte på skorstenen for at beskytte ilden mod regn. Med denne pejs får du både varme og kig ind til de fine flammer.

Du kan erhverve dig en Huelva-pejs her. 

5. Firebird Havepejs

Med denne havepejs får du unikt design, hvor plads til brænde er tænkt ind i udtrykket. Pejsen er foroven og kan også fungere som grill, hvis man køber en rist med. På den måde får du med denne havepejs altså både en varmekilde og mulighed for grill.

Det er smart at kombinere de to i et, så man ikke både skal have en grill og en pejs stående på terrassen, da de kan optage en del plads hver især. Pejsen er lavet i nogle af de bedste og mest holdbare materialer.

Corten-stålet har et råt udtryk, og den rustikke patina det kan få over tid er kun flot.

Pejsen er 130 cm høj og 47,2 cm bred med en vægt på 76 kg. Denne havepejs er både flot og funktionel og den kan både skabe varme samt bruges til grill og bagning.

6. Fuego Redfire – flot & let at samle 👍🏻

fuego havepejs

Se flere billeder og køb den stilrene havepejsher.

Denne udendørs pejs er et stilrent og simpelt udtryk og er fremført i pulverlakeret stål. Det giver den sorte overflade et mat og ensartet udtryk, som er lidt at passe ind i en hvilken som helst have.

Hvis man ønsker at beskytte overfladen, anbefales at man køber et overtræk til pejsen.
Den er udformet som de fleste med et rum til brænde og ild forneden og med en skorsten til at lede røgen op.

Pejsen har en højde på 148 cm og er 40 cm i diameter, der er altså fin plads til at lægge brænde ind og få et kig indtil ovnen.

Desuden følger der en grillrist med i købet, som man let kan anbringe over ilden eller gløderne.

Denne model tilbyder altså både god varme og mulighed for at grille mad eller riste skumfiduser.

Det er en model, der ikke kræver meget arbejde, da den er let at samle og derfor også kan pakkes væk uden problemer.

7. Aduro udepejs

aduro udepejs

Shop Aduro udepejsen online her.

Her en udendørs pejs med et lidt andet udtryk end de øvrige. Pejsen har et moderne design som giver den et meget enkelt udtryk.

Med funktionaliteten for øje har designeren bag denne pejs lavet et kegleformet design, som kan lede røgen væk, så den ikke generer. Den er fremstillet i sort pulverlakeret stål, som stemmer overens med den enkle og funktionelle udtryk.

Pejsen har et stort rum til brænde, som kan rumme meget, og man kan medkøbe en grillrist, så man har mulighed for at grille på pejsen.

Når der er ild i pejsen, kommer det kegleformede udtryk især til sin ret, da det giver et flot blik indtil ilden samt ser flot ud i sin helhed. 

8. Redfire Kingston – bedste udendørs pejs?

Havepejsen fra Kingston er en moderne og funktionel havepejs, som er lavet i matsort stål. Der er dog lagt et beskyttende lag på stålet, således det holder sig bedre i udendørsbrug.

Det tynde stål gør pejsen let håndterbar og giver den et lettere udtryk.

Pejsen har en højde på 160 cm og er 60 cm bred. Det er en af de større pejse, hvor der både er god plads til brænde og en høj skorsten. I bunden af pejsen er der desuden lavet plads til at opbevare brænde.

Du får altså brændeopbevaring og pejs i et, så slipper du for at tænke på, hvor du skal opbevare brændet.

Pejsen har en stor og stabil bund, så man ikke skal bekymre sig om, hvor solidt den står. Til pejsen medfølger en grillrist samt en ildrager.

9. Cocoon Move

Denne pejs er særlig, da den kører på gasbrænder. Det er en meget effektiv terrassevarmer, som er ganske let at flytte rundt på terrassen alt efter hvor man ønsker at sidde.

Pejsen er sammensat af et skab, hvori der er plads til en gasflaske. På toppen er der så plads til at lægge træ eller lavasten, som medfølger ved køb af grillen.

At den kører på gas, gør det muligt at justere flammernes højde og det giver ikke røggener i samme grad. Pejsen mål er 103 cm i højden og 53,5 cm i bredden og i et sort rustfrit stål har pejsen et moderne udtryk, som let kan tilpasse terrassen eller plænen.

Den har en varmeeffekt på 6,5 kW og du får en garanti på 2 år ved køb af denne havepejs. Den fungerer på samme måde, som de terrassevarmere, der er på caféer rundt omkring.

Det er altså en effektiv, moderne og luksuriøs måde at skabe mere varme på din terrasse.

Du kan se meget mere om Cocoon Move og købe den online her. 

Vi håber, at du kunne bruge denne guide til de bedste havepejse og du nu er klar til at finde din næste udendørs pejs til haven.